Chemische ontstoppingsmiddelen vermijden bij verstopte gootsteen

Een vloeibare gootsteenontstopper? Liever niet!

De gootsteen verstopt. Onhandig, ongelegen en moet zo snel mogelijk worden opgelost. Er zijn een aantal middelen waarmee je zelf aan de slag kunt om de verstopping te verhelpen. Denk aan vloeibare gootsteenontstoppers of ploppers, maar pas op. Niet alle producten zijn geschikt om de verstopping te verhelpen. Ploppers zijn prima, maar vermijd ontstoppingsmiddelen als chemische gootsteenontstoppers.

Gebruik een plopper in plaats van een chemische gootsteenontstopper

Chemische ontstoppingsmiddelen, zoals vloeibare gootsteenontstoppers, zijn bijzonder milieuonvriendelijk. En als je niet goed oplet, kunnen ze flinke verbrandingen aan de huid veroorzaken. Gebruik liever een plopper als gootsteenontstopper om de verstopping te verhelpen. Dit attribuut maakt een vacuüm in de afvoerleiding, waardoor de verstopping even loskomt en het water weer doorstroomt. Daarnaast is de afvoer ontstoppen met soda ook een goede tip. Ondanks dat deze methodes zeer milieuvriendelijk zijn, zorgt het echter voor een tijdelijke oplossing van de verstopping en raakt de gootsteen snel opnieuw verstopt.

Helpen rioolontstoppers en ploppers niet? Bel Zeker & Mobiel

Blijft de gootsteen ondanks het gebruik van gootsteenontstoppers verstopt? Bel dan Zeker & Mobiel. De deskundige monteurs van Zeker & Mobiel verhelpen eenvoudige verstoppingen door de leiding door te spuiten met een hogedrukspuit en beschikken over geavanceerde apparatuur. Zeker & Mobiel werkt veilig, milieuvriendelijk en professioneel en is daarom ook gecertificeerd met het VCA- en ISO-certificaat. Vermijd chemische ontstoppingsmiddelen en kies voor de 24-uurservice van Zeker & Mobiel.

“Wij hebben een servicecontract en hoeven dus niet af te rekenen wanneer de monteur bij ons geweest is. Geen verrassingen. Een hele prettige bijkomstigheid.”
Naar mobiele navigatie