Panden ontruimd in Den Haag vanwege overstroomd riool

28 augustus 2013

DEN HAAG- Op 27 augustus overstroomde in een wijk in Den Haag een riool waardoor een aantal panden, waaronder een kinderdagverblijf en woningen ontruimd moesten worden. 

Oorzaak van de wateroverlast was een verstopt riool, meldt de brandweer. Het kinderdagverblijf aan de Lindberghlaan en andere panden zijn dinsdagochtend ontruimd. Bewoners van huizen tussen de Frits Diepenlaan en de Laan van Hoornwijck konden door de lekkage tijdelijk geen water gebruiken. In ongeveer 130 woningen waren er ook problemen met de stroomvoorziening. Veel bewoners moesten hun huis uit. 

Dit verhaal uit Den Haag is een goed voorbeeld dat voorkomen beter dan genezen is. Elke leiding kan verstopt raken. Vaak zijn haren, vuil en andere resten de boosdoeners. Ze blijven kleven aan de binnenkant van de afvoerbuis, waardoor het water niet meer goed doorstroomt.

Verstopping
Niets is zo vervelend als onaangename geuren in huis. Grote kans dat de riolering verstopt is. Rioollucht in huis heeft vaak te maken met een breuk in de leiding of een defect riool. Bij een verstopping in het riool kan deze geur zich ook in het huis verspreiden. De hinderlijke geur komt uw huis binnen als het waterslot of de stankafsluiters hun werk niet goed doen of opgedroogd zijn. De rioollucht verspreidt zich dan via het toilet, de wastafel, douche, schrobputje, gootsteen of fonteintje. De afvoerleiding van de vaatwasser of de wasmachine wordt vaak vergeten als boosdoener.

Ga verstopping tegen
Wat kunt u er tegen doen? Gebruik geen chemische ontstoppingsreinigers, omdat deze milieuonvriendelijk zijn. Daarnaast kunnen deze rioolreinigers bij verkeerd gebruik veel schade toebrengen aan leidingen. Bovendien zijn ze heel gevaarlijk voor kinderen. De rioolreinigingsmiddelen kunnen ernstige verbrandingen van de huid veroorzaken en zijn schadelijk bij het inademen. Wil je zelf aan de slag met rioolreiniging? Dan kunt u de afvoer ontstoppen met soda.

Kijk voor meer tips en adviezen verder op de website. Heeft u een verstopping? Bel dan ons gratis alarmnummer 0800 88 333 88!

Bron: www.omroepwest.nl

Naar mobiele navigatie