Zeker_en_Mobiel_doneert_aan_Stichting_Linda_tegen_melanoom.jpg

Zeker & Mobiel steunt Stichting Linda tegen melanoom

25 september 2012

Ontstoppingsbedrijf doneert 1.000 euro voor verder onderzoek

ZWOLLE - Zeker & Mobiel heeft een bedrag van 1.000 euro gedoneerd aan Stichting Linda tegen melanoom. Het grootste particuliere ontstoppingsbedrijf van Nederland draagt met deze donatie bij aan onderzoek naar de oorzaak en behandeling van melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker.

Zeker & Mobiel hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nadat het bedrijf een folder van de stichting kreeg, was meteen duidelijk dat het team iets voor dit initiatief wilde betekenen. Zeker & Mobiel werkt met jonge mensen en is zich ervan bewust dat iedereen iets kan overkomen.

Bijdragen aan onderzoek

Om in de toekomst te voorkomen dat (jonge) mensen te maken krijgen met deze vorm van huidkanker, wil Stichting Linda tegen melanoom zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek. Amerikaanse wetenschappers beweren dat er een veelbelovende, baanbrekende therapie bestaat voor patiënten met uitgezaaide melanomen. Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) onderzoekt met het Antoni van Leewenhoek Ziekenhuis (AVL) of deze methode daadwerkelijk werkt. De stichting gebruikt de donaties voor het financieren van dit onderzoek.

Kwaadaardige moedervlek

Stichting Linda tegen melanoom is in 2011 opgericht door Hennie Machielsen, die vorig jaar zijn 31-jarige dochter Linda van der Valk verloor aan de gevolgen van een melanoom. Het begon met een bloedende moedervlek die kwaadaardig bleek te zijn. Na succesvolle behandelingen bleef ze onder controle, maar kreeg later ernstige rugklachten. Ze bleek uitzaaiingen in haar wervelkolom, lever en longen te hebben. Na bestraling, chemokuren en een hevige ziekteperiode is Linda op 7 februari 2011 overleden. Sindsdien maakt Stichting Linda tegen melanoom zich hard voor onderzoek naar melanoom.

Doneren

Wie ook een bijdrage wil leveren aan Stichting Linda tegen melanoom kan een eenmalige of maandelijkse bijdrage overmaken op bankrekeningnummer 1600 57 477 t.n.v. Stichting Linda tegen melanoom.

Naar mobiele navigatie