Defecte stankafsluiter als oorzaak van rioolverstopping

Stankafsluiter van het riool kapot?

Riool verstopt? Niet is zo vervelend als stankoverlast in uw eigen huis. De onaangename geur verspreidt zich door het huis als het waterslot of de stankafsluiter van het riool niet meer werken en bijvoorbeeld zijn opgedroogd. Een stankafsluiter zorgt er namelijk voor dat er geen rioollucht uit het toilet opstijgt. Dit slot is in het toilet geïntegreerd. Meestal lijkt de stankafsluiter van het riool op een zogenaamde zwanenhals, een ‘s’ op zijn kant. Het slot sluit de doorgang van het water af, zodat de lucht in het riool niet ontsnapt. Bij een verstopping of bijvoorbeeld bij ongewone weersomstandigheden wordt de druk in het riool vergroot, waardoor de lucht toch ontsnapt. De rioollucht verspreidt zich dan via het toilet, de wastafel, douche, schrobputje, gootsteen of fonteintje en dat ruik je overal in huis. Erg vervelend!

Zeker & Mobiel als oplossing!

Is het riool verstopt? Zeker & Mobiel is dan de oplossing. 24 uur per dag, ook op zondagen en feestdagen, staan wij voor u klaar. Zodat uw probleem snel is opgelost. Alle werkzaamheden van Zeker & Mobiel vallen binnen het unieke servicecontract. Of u ons nu inschakelt voor een rioolinspectie, verstopte afvoer of een vieze rioollucht in huis, u staat nooit voor onverwachte kosten.

“Al weken een naar, vies geurtje in de badkamer. Een telefoontje naar Zeker & Mobiel, een bezoekje van een monteur en het probleem was verholpen. De volgende keer bel ik meteen!”
Naar mobiele navigatie