Wat is een terugslagklep in het riool?

De terugslagklep als waterkering in het riool

De terugslagklep in het riool. Een belangrijk middel dat fungeert als waterkering. De terugslagklep wordt vaak toegepast in het riool om het water in één richting te laten stromen. Een terugslagklep voorkomt dat vuil water en vloeistoffen terugstromen, bijvoorbeeld in geval van een hoge rioolwaterstand. Terugslagkleppen moeten regelmatig gecontroleerd worden, omdat er vuil tussen de klep en de aanslag kan komen. De klep kan daardoor niet meer dichtslaan. 

De terugslagklep in het riool werkt anders dan de stankafsluiter. Een stankafsluiter zorgt er voor dat rioollucht in het toilet niet opstijgt en dus geen onaangename geur verspreid in het huis. Het water werkt als een natuurlijk filter waardoor nare geuren wegblijven. Een terugslagklep is een apart koppelstuk dat werkt als waterkering.

Problemen met de terugslagklep? Bel Zeker & Mobiel

Zorgt het riool ondanks stankafsluiters en terugslagkleppen voor problemen? Is het riool bijvoorbeeld verstopt? Of heeft u last van een onaangename geur in huis? Dan biedt ontstoppingsbedrijf Zeker & Mobiel uitkomst. 24 uur per dag, ook op zon- en feestdagen, staan de deskundige monteurs van Zeker & Mobiel paraat om snel en vakkundig te ontstoppen. Daarnaast kunnen we snel de oorzaak van het probleem vinden via een rioolinspectie. Met behulp van een zender en een ontvanger die gekoppeld zijn aan een camera vinden we snel de exacte plaats van de verstopping. Waarom is het riool steeds verstopt? Waar is het riool verstopt? En hoe lossen we de verstopping op? Zeker & Mobiel heeft de antwoorden.

“Een eigen huis brengt flink wat kosten met zich mee. Gelukkig weet ik bij Zeker & Mobiel altijd waar ik aan toe ben.”
Naar mobiele navigatie