Tips over het gebruik van vloeibare ontstoppers

Vermijd vloeibare ontstoppers

Een verstopte leiding of afvoer? Vervelend. En het komt altijd ongelegen. Er zijn talloze manier om zelf aan de slag te gaan om een verstopping te voorkomen of tot een minimum te beperken. Maar let op. Niet alle producten zijn geschikt om de verstopping te verhelpen. 

Vloeibare ontstoppers? Gebruik liever soda

Gebruikt u vaak chemische ontstoppingsmiddelen, zoals vloeibare ontstoppers of afvoerontstoppers, om de verstopping te verhelpen? Pas op. Deze producten zijn bijzonder milieuonvriendelijk. Vloeibare ontstoppers en afvoerontstoppers kunnen bij verkeerd gebruik veel schade toebrengen aan leidingen en verhelpen het probleem maar tijdelijk. De middelen kunnen ernstige verbrandingen van de huid veroorzaken en zijn schadelijk bij het inademen. Wat u wel kunt doen is de afvoer ontstoppen met soda. Soda ontvet de leidingen en zorgt ervoor dat ze minder snel verstopt raken. Bovendien is het een zeer milieuvriendelijk middel! 

Zeker & Mobiel maakt geen gebruik van vloeibare ontstoppers

Bent u niet zo’n doe-het-zelver? Schakel dan de hulp in van de deskundige monteurs van Zeker & Mobiel. Na een melding van een verstopping is uw probleem binnen 24 uur verholpen. Zeker & Mobiel is ISO- en VCA-gecertificeerd, wat betekent dat wij onze bedrijfsprocessen duidelijk hebben omschreven en waarmaken en dat we op een professionele en veilige manier werken.

“Wij hebben een servicecontract en hoeven dus niet af te rekenen wanneer de monteur bij ons geweest is. Geen verrassingen. Een hele prettige bijkomstigheid.”
Naar mobiele navigatie