Vragen en tips om verstopping te voorkomen

Zeker & Mobiel geeft antwoord

  • Vast laag tarief
  • 24/7 Service
  • Nooit extra kosten
  • Gecertificeerd

Tips om een verstopping te voorkomen

Er zijn talloze tips om het verstopt raken van uw afvoer of riool tot een minimum te beperken. Met deze tips zorg je ervoor dat je onze hulp minder snel nodig bent. Wij zijn dagelijks met ontstoppingen in de weer en hebben alles al wel een keer voorbij zien komen. Van satéprikkers in de vaatwasser, sieraden in de wasmachine tot verzakte rioleringen en ongedierte in het wc afvoer.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard zijn er zaken die buiten menselijke macht liggen, zoals stormschade of omhoogkomend water tijdens extreme regenval maar daarnaast zijn er tal van zaken die je kunt doen om verstoppingen te voorkomen. En zoals we weten is voorkomen beter dan genezen. We zetten er enkele op een rij:

Tip: kijk uit met chemische ontstoppingsmiddelen

Naast dat ze bijzonder milieuonvriendelijk zijn, kunnen chemische ontstoppingsmiddelen bij verkeerd gebruik veel schade toebrengen aan leidingen. Rioolontstopper is bovendien heel gevaarlijk voor kinderen. De middelen kunnen ernstige verbrandingen van de huid veroorzaken en zijn schadelijk bij het inademen.

Wilt u zelf uw leidingen onderhouden? Gebruik dan keukensoda. Dit zorgt ervoor dat leidingen worden ontvet en dat ze minder snel dichtslibben.

Tip: gebruik uw gootsteen of toilet niet als afvalbak

Spoel etensresten, verfresten of vloeibaar frituurvet niet door de gootsteen of het toilet. Hier is het riool niet op berekend. Verpak uw eten in oude kranten en gooi het in de afvalemmer. Verfresten horen bij het chemisch afval. En frituurvet? Neem daarvoor een oude plastic frisdrankfles. Giet het daarin, laat het goed afkoelen en gooi het dan netjes weg.

wc verstopt
keukenafvoer verstopt

Tip: spoel uw toilet goed door

Gebruik voldoende water bij het doorspoelen van uw toilet. Teveel toiletpapier, vochtig toiletpapier en hygiënische doekjes zijn vaak de reden van een verstopt toilet. Spoel desnoods een keer extra door. Zo bent u er zeker van dat er geen papierresten in het riool achterblijven.

Tip: doe-het-zelvers

Gaat u uw eigen badkamer aanleggen? Zorg er dan voor dat leidingen altijd toegankelijk blijven via bijvoorbeeld een luikje of rooster. Zo kunnen onze ontstoppers er makkelijk bij en hoeven ze niets open te breken.

Waarom kiezen voor Zeker & Mobiel

Altijd in de buurt

Met meer dan 65 medewerkers verspreid over het hele land zijn wij altijd in de buurt en snel ter plaatse.

24/7 Service

Wij zijn 24 uur per dag en 365 dagen in het jaar bereikbaar. Als u lid bent van Zeker & Mobiel kunt u ons dus dag en nacht bellen!

Gecertificeerd personeel

Al onze storingsmonteurs zijn specialisten. Ze hebben de nodige papieren en zijn bovendien gecertificeerd om bij u thuis aan de slag te gaan!

Meer dan 25 jaar rioolexpert!

Lilianne van der Werf | 28 maart 2022

Gebeld om een afspraak te maken. Drie uur later stond de monteur al voor de deur. Het euvel perfect snel en netjes kunnen verhelpen.

8

Voordelen van
Zeker & Mobiel

Binnen 24 uur een monteur op de stoep

Service: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar

Ook bereikbaar op zon- en feestdagen

Géén voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen kosten voor kleinmateriaal

Vakkundige medewerkers met geavanceerde apparatuur

Betaling per jaar, kwartaal of per maand (scherp tarief!)

Abonnement na 1 jaar, per maand op te zeggen

Service door heel Nederland