Vragen en tips om verstopping te voorkomen

Tips

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn talloze tips om het verstopt raken van uw afvoer of riool tot een minimum te beperken. We zetten er enkele op een rij:

Tip: kijk uit met chemische ontstoppingsmiddelen

Naast dat ze bijzonder milieuonvriendelijk zijn, kunnen chemische ontstoppingsmiddelen bij verkeerd gebruik veel schade toebrengen aan leidingen. Rioolontstopper is bovendien heel gevaarlijk voor kinderen. De middelen kunnen ernstige verbrandingen van de huid veroorzaken en zijn schadelijk bij het inademen.

Wilt u zelf uw leidingen onderhouden? Gebruik dan keukensoda. Dit zorgt ervoor dat leidingen worden ontvet en dat ze minder snel dichtslibben.

Tip: gebruik uw gootsteen of toilet niet als afvalbak

Spoel etensresten, verfresten of vloeibaar frituurvet niet door de gootsteen of het toilet. Hier is het riool niet op berekend. Verpak uw eten in oude kranten en gooi het in de afvalemmer. Verfresten horen bij het chemisch afval. En frituurvet? Neem daarvoor een oude plastic frisdrankfles. Giet het daarin, laat het goed afkoelen en gooi het dan netjes weg.

Tip: spoel uw toilet goed door

Gebruik voldoende water bij het doorspoelen van uw toilet. Teveel toiletpapier, vochtig toiletpapier en hygiënische doekjes zijn vaak de reden van een verstopt toilet. Spoel desnoods een keer extra door. Zo bent u er zeker van dat er geen papierresten in het riool achterblijven.

Tip: doe-het-zelvers

Gaat u uw eigen badkamer aanleggen? Zorg er dan voor dat leidingen altijd toegankelijk blijven via bijvoorbeeld een luikje of rooster. Zo kunnen onze ontstoppers er makkelijk bij en hoeven ze niets open te breken.

“Ze geven niet op bij Zeker & Mobiel. Ze hebben er echt alles aan gedaan om de verstopping te vinden én op te lossen. Super!”
Naar mobiele navigatie