Zelf het riool ontstoppen is vaak een tijdelijke oplossing

Een vloeibare rioolontstopper? Liever niet!

Een verstopping van een afvoer of het toilet komt altijd ongelegen en moet meteen worden opgelost. Er zijn een aantal middelen waarmee je zelf aan de slag kunt om de verstopping te verhelpen. Denk aan rioolontstoppers, gootsteenontstoppers, vloeibare ontstoppers, ontstopperveren en soda. Maar pas op. Niet alle producten zijn geschikt om de verstopping te verhelpen. 

Gebruik een plopper in plaats van een rioolontstopper

Vloeibare ontstoppers, zoals gootsteenontstoppers en rioolontstoppers, zorgen vaak maar voor een tijdelijke oplossing van een verstopping. Een rioolontstopper is een soort zwavelzuur dat begint te bruisen als het met water in aanraking komt. Pas op met dit soort middelen, want ze kunnen de riolering aantasten en veel schade toebrengen aan de leidingen. Gebruik liever een plopper om de verstopping te verhelpen. Hierdoor wordt een vacuüm in de afvoerleiding gemaakt en komt de verstopping even los waardoor water beter wegspoelt. Gooi chemische rioolontstoppers dus weg en gebruik als vervanger een plopper of soda. Soda ontvet de leidingen en zorgt ervoor dat ze minder snel dichtslibben. 

Helpen rioolontstoppers en ploppers niet? Bel Zeker & Mobiel

Het nadeel van zelf ontstoppen is dat bijvoorbeeld een plopper de verstopping tijdelijk verhelpt. De deskundige monteurs van Zeker & Mobiel gebruiken daarom een trekveer/ontstoppingsveer die tot ver in de leidingen gaat. Eenvoudige verstoppingen verhelpen we door de leiding door te spuiten. Soms is een leiding dusdanig verstopt dat doorspuiten niet helpt. Op zo’n moment beschikt de monteur van Zeker & Mobiel over geavanceerde apparatuur als boor- en freeskoppen, kettingen, en snijkoppen op de verstopping te lijf te gaan.

“Die jongen van Zeker & Mobiel had werkelijk alles bij zich om het probleem meteen te verhelpen.”
Naar mobiele navigatie